Politika privatnosti

Kompanija FM PRINT  d.o.o  je putem internet stranice na domeni www.fmprint.ba  prezentirala proizvode i usluge koje nudi u svom programu poslovanja.  Prozvodi prezentirani na stranici služe u svrhu informisanja o istim, kao i za narudžbe usluga, te upravljanje sadržajem stranice.  Na domeni www.fmprint.ba definisani su uslovi i pravila korištenja web stranice. Ukoliko se posjetitelj iz nekog razloga ne slaže sa uslovima korištenja online trgovine treba da se suzdrži od korištenja iste, ili eventualno da obavjesti tim za podršku o svim mogućim nedostacima ili greškama na br. +387 33 860 317 ili na e-mail adresu info@fmprint.ba

Svaki korisnik FM PRINT d.o.o. online platforme samoincijativno za svoje potrebe  i na svoju odgovornost pristupa sadržajima dostupnim na stranici i samoincijativno prihvata uslove korištenja.  

Svaki vid zloupotrebe u cilju plagiranja sadržaja sa stranice,  kao i bilo kakvi hakerski napadi na FM PRINT d.o.o. internet stranicu izričito su zabranjeni. Svako zlonamjerno, nezakonito korištenje kao i ono koje se protivi uslovima korištenja stranice www.sfmprint.ba smatrat će se kažnjivim djelom, i bit će predmetom tužbe.

OR FM PRINT u bilo kojem trenutku i to bez prethodne najave korisnicima, ukoliko to bude smatrao neophodnim, može izbrisati određeni dio uslova, ili redefinisati određeni dio ukoliko bude potrebno. Zbog toga savjetujemo posjetitelje ove stranice da povremeno ponovo pročitaju uslove korištenja kako bi uvijek na vrijeme bili informisani o eventualnim promjenama na stranici. Nastavak korištenja stranice smatra se da se korisnik slaže sa svim uslovima korištenja kao i promjenama. 

Krajnji korisnik se slaže da je korištenje Internet stranice www.fmprint.ba isključivo na njegovu odgovornost kao i da FM PRINT ne garantuje za posljedice koje mogu nastati upotrebom stranice ili za tačnost ili pouzdanost informacija. 

FM PRINT i FMPRINT.BA poduzima sve mjere predostrožnosti u cilju zaštite ličnih podataka o posjetiocu, poslovnom saradniku ili kupcu. Svi podaci koje posjetitelj ili krajnji kupac unose u obrazac za registraciju ili prilikom same kupovine (poput: ličnih podataka, adrese i sl.) su zaštićeni i šifrirani. 

FM PRINT ozbiljno shvata zaštitu ličnih podataka i prilikom razmjene iste pridržava se Zakona o zaštiti ličnih podataka BiH.  

 Svi podaci se koriste samo u zadane svrhe u cilju pružanja što kvalitetnije i efikasnije usluge. 

fmprint.ba koristi tzv. Kolačiće ili Cookies u svrhu unaprjeđivanja usluge posjetiocima i krajnjim klijentima FM PRINT online poslovanja. Njihova svrha je da skupljaju određene informacije i da čuvaju određene datoteke tekstualnog karaktera na vašem uređaju. Kolčići ne sadrže lične podatke određene osobe niti se putem njih može doći do njih. Klikom da pristajete na uključivanje kolačića na vašem Internet pretraživaću ne čini nikakvu štetu vašem uređaju i ne sadrži nikakve zlonamjerne namjere, aplikacije niti viruse. 

 Kolačići skupljaju informacije poput podataka i broju posjeta na određenim sajtovima. 

fmprint.ba koristi IP adrese u svrhu informisanja o obrade podataka o proizvodima koje korisnici pretražuju i kupuju. 

Kao i kolačići IP adresa nije vezana za lične podatke korisnika i krajnjih kupaca niti je moguće izvrštiti identifikovanje osobe.  Shopdls se obavezuje na strogo čuvanje podataka i dostupnost samo uposlenicima FM PRINT određenim na tim poslovnim zadacima kojim su ti podaci potrebni za što kvalitetniji rad i kvalitetnije pružanje usluge. 

FMPRINT.BA će od korisnika tražiti pristupne informacije poput imena i e-mail adrese ukoliko korisnik želi da se prijavi na Shopdls.ba newsletter.